Ballast maakt je ziek!

Getriggerde gevoelens veroorzaken verkrampingen van ons weefsel en organen. Dit leidt uiteindelijk tot het minder goed functioneren van het betreffende weefsel en organen. Durf jij je niet verbaal te uiten dan houd je gevoelens vast in je keel- en nekgebied. Het resultaat is pijn in je nek. Bindingsangst kan leiden tot een spanningsgevoel in de spieren van jouw borstgebied. Durf je niet te handelen dan krijg je daar wellicht buikpijn van.

De hypothalamus reguleert gevoelens en overtuigingen. Wanneer gevoelens en overtuigingen getriggerd worden bepaalt de hypothalamus indirect hoeveel Cortisol er door de bijnieren aangemaakt wordt. Hoe meer gevoelens en overtuigingen getriggerd worden des te meer Cortisol er aangemaakt wordt om ons in een vecht en/ of vlucht status te brengen. Langdurige stress kost hierdoor niet alleen veel energie, het sloopt het lichaam en zorgt ervoor dat het immuunsysteem na verloop van tijd uitgezet wordt. 

Bruce Lipton, celbioloog, gaat in zijn boek ‘De biologie van de overtuiging’ nog een stap verder. Volgens zijn onderzoek zijn het niet onze genen die ons gedrag en eventuele ontwikkeling van ziekte bepalen. Volgens hem worden de genen getriggerd door onze GEVOELENS, GEDACHTEN en de wijze waarop wij reageren op onze omgeving.

AFSPRAAK MAKEN

Contactformulier

Vul je gegevens in?