De komende 2 dagen word ik opgeleid tot trainer opvoeden met LOL. Ter voorbereiding heb ik verschillende boeken gelezen waaronder De Fontein, Individuele opvoedopstellingen en Kind en familielot (het gedrag van kinderen begrijpen vanuit systemisch perspectief). Wat zit er achter het gedrag en hoe komt het toch dat zoveel kinderen explosief gedrag vertonen of juist erg introvert zijn? En wat wil dit ons vertellen als opvoeders van deze kinderen? Ik ben vooral geïnteresseerd welke inzichten kinderen ons willen geven met hun gedrag en welke boodschap er voor mij als moeder in zit.

Waar komt deze interesse vandaan? Lange tijd heb ik gedacht dat dit te maken had met de geboorte van mijn oudste dochter, een start met veel bezoeken aan het ziekenhuis. Een meid die al op jonge leeftijd veel traumatische ervaringen heeft opgedaan. Altijd heb ik gevoeld dat er zoveel meer in haar zit dan dat er uit komt, alleen hoe pak je dit aan dat ze zichzelf helemaal laat zien? Ja daar ging ik dus op zoek en met als gevolg dat ze vele therapieën heeft gevolgd, wat uiteindelijk het gevolg had dat ze het moe was om overal naar toe te ‘moeten’ en er geen zin meer in had. Ik begreep dit helemaal en heb het ook laten rusten op dat moment, ik had ook nooit het gevoel dat de therapieën dat brachten wat er gezegd werd en heel eerlijk ik wist het niet meer. Sinds haar geboorte waren we samen al op pad, gedurende dit pad raakte ik als Kitty steeds verder van mezelf verwijderd en iedere tip probeerde ik uit en ging daarbij volledig voorbij aan mijn eigen gevoel. De geboorte van de tweede dochter was heel anders, alsook de jaren die volgde. Het ziekenhuis zag ze voor het eerst toen ze van een stoel was afgevallen en haar arm had gebroken net voor haar tweede verjaardag. Ik zag ineens heel duidelijk wat al die ervaringen met de oudste gedaan moesten hebben. De tweede uit zich veel meer en door deze emotionele uitingen begon ik te voelen. Ik kon mezelf wel voor het hoofd slaan dat ik nooit heb ingezien wat al dat getrek met de oudste had gedaan.

Toen kwam het inzicht. Ik mag met mezelf aan de slag. Ik ben zo gefocust op de meiden en hun vader dat ik volledig voorbij ga aan mijn eigen behoefte. Wat wil ik eigenlijk in mijn leven? Wat is voor mij belangrijk? Al op jonge leeftijd wist ik dat ik Directiesecretaresse wilde worden. Dat was mijn doel dat ik bereikte 2 jaar voor de geboorte van de oudste. Ik had dus mijn eigen doel bereikt en besefte me dat ik daarvoor nooit een nieuw doel had gesteld. Ik was dus doelloos en door alle opeenstapeling van vervelende gebeurtenissen het contact met mezelf volledig kwijt geraakt. Ik was mezelf kwijt en het leven was voor mij overleven geworden. Ik ben mezelf gaan ontwikkelen en gaan voelen wat voor mij belangrijk is in het leven. Ik wilde er voor de meiden zijn dat is voor mij erg belangrijk, alleen niet meer mezelf daarbij uit het oog verliezen. Werken voor een werkgever was voor mij geen optie meer, ik wilde vrijheid en als er een studiedag is deze vrij kunnen plannen en vakanties indelen zoals ik dat wilde en niet zoals een werkgever dat wilde. Mijn praktijk werd geboren en ik ben verder gegaan met mijn eigen ontwikkeling. Ik heb beslissingen voor mezelf genomen en nee dit was niet makkelijk, maar geeft me wel het vrije gevoel waar ik zo naar verlangde en ruimte voor mezelf. Dagelijks leer ik van mezelf en van de spiegel die de kinderen me voorhouden. Het wordt me steeds duidelijker welke richting ik graag uit wil en wat ik wil bijdragen aan de maatschappij.

Mijn missie waar ik met mijn praktijk Mani Padme voor sta is dan ook:

Ik leer jou vanuit JOUW authentieke kracht (opnieuw) te voelen, denken, handelen en reageren.
Vind jouw balans in de verschillende systemen waarin jij je dagelijks begeeft.

En wat hebben we veel rollen als vrouw om dan nog maar niet te spreken over onze herkomst en welke rem die kan zetten om ons verder te ontwikkelen en te groeien. De rol van moeder zijn hoort er soms ook bij en deze rol is in deze tijd vol met prikkels niet voor iedereen even gemakkelijk. Ik wil jou graag inzicht geven over wat jouw kind(eren) je willen vertellen met hun gedrag en wat dit over jou zegt.

Ben je er net als ik aan toe om achter het gedrag van je kind te kijken? Maak dan eens een afspraak en ik vertel ik graag meer over mijn missie en hoe ik jou inzichten kan geven over jouw handelen, voelen, denken en reageren. Ik laat je graag zien hoe je jouw patronen kunt doorbreken, waardoor je meer balans krijgt in jouw leven in deze hectische maatschappij.

Zin in een gratis workshop over de training opvoeden met LOL? Houd dan woensdagochtend 2 oktober vrij in je agenda en houd de evenementen van Mani Padme goed in de gaten de komende dagen, zodat je je direct kunt aanmelden! Er is ruimte voor 8 personen en VOL = VOL

Ik heb zin in de training en houd jullie op de hoogte over mijn ervaringen!

Liefs Kitty