Ben jij je ervan bewust dat Magnesium het sleutelelement onder de mineralen is? Het stuurt de gehele stofwisseling aan, oefent invloed uit op alle functieniveaus van ons lichaam en is een noodzakelijke voorwaarde voor groei en energiewinning. Magnesium is niet het enige belangrijke mineraal, maar het neemt een sleutelpositie in bij de coördinatie van alle overige minerale stoffen en is daarom voor de mens van grote betekenis. Veel andere stoffen kunnen alleen hun werking ontwikkelen wanneer er voldoende magnesium beschikbaar is. Wanneer magnesium ontbreekt, kunnen andere mineralen, bijvoorbeeld calcium niet worden opgenomen. Dit is de reden dat een dagelijkse dosis magnesium noodzakelijk is, vooral omdat het niet door het lichaam zelf wordt aangemaakt of kan worden opgeslagen voor later gebruik. Magnesium is in het bijzonder verantwoordelijk voor het soepel functioneren van ons spierstelsel, maar ook voor de stofwisseling, zenuwstelsel en de botstructuur is magnesium onmisbaar.
Het magnesiumgehalte in levensmiddelen is de laatste jaren aanzienlijk verminderd. Dit is gevolg van de door monocultuur en overbemesting uitloogde voedingsbodem voor de planten en daarnaast door de steeds ingrijpender industriële verwerkingsprocessen van de levensmiddelen.

Hoe herken je een tekort aan magnesium?

 • Spierkrampen                                                                                                                         
 • Hoofdpijn & Migraine
 • Huidaandoeningen
 • Osteoporose
 • Artrose
 • Slechte nachtrust

Opname via de huid

 • Opname via de huid 90 tot 100%
 • Meer effectief
 • Geen darmklachten
 • Geen overdosis
 • Ongeacht de leeftijd

Tijdens mijn opleiding tot Body Mind Release therapeut vertelde onze docent en tevens ontwikkelaar van de Body Mind Release methode (hierover binnenkort meer) over het belang van magnesium. Hier wilde ik meer over weten en ben me gaan verdiepen in deze materie. Al snel was me duidelijk dat ik zelf wilde ervaren wat magnesium met je doet en zo ben ik in het experience center terecht gekomen van Permsal. Ik heb daar op verschillende manieren magnesium tot me genomen en ben dit ook blijven doen. Ik merk verschil, ben alerter, voel me fitter en heb een betere nachtrust, dit opmerkelijke verschil al na 4 dagen gebruik.
Voor mij genoeg redenen om als praktijkhouder de magnesium beschikbaar te stellen voor jou als consument! Met ingang van vandaag kun je bij Mani Padme terecht voor je magnesium en uiteraard krijg je hierbij de begeleiding van mij en deel ik mijn opgedane kennis graag met je!

Je kunt nu ook boeken voor een magnesium massage, waarbij je een magnesiumpakking krijgt en na 20 minuten worden je rug, benen en voeten heerlijk gemasseerd met de magnesiumgel en als toevoeging een etherische olie naar keuze. Vul NU het contactformulier.

Mocht je zeker willen weten of je een magnesium tekort hebt dan kunnen we dit ook testen met behulp van een eenvoudige maar zuivere kinesiologische testmethode.