Opvoedcoach

Opvoeden is iedere dag weer een uitdaging! Ook vandaag de dag komt het in veel gezinnen het merendeel op de schouders van de moeder. Wat een natuurlijk proces is, we hebben de eerste negen maanden een band opgebouwd, waar vader pas echt in beeld komt na de geboorte.

Je kunt je dan ook voorstellen dat, zoals wetenschappelijk onderzoek heeft aangetoond, de kleine de gevoelens van moeder overneemt. Ja moeders, ervaar jij stress en spanning tijdens de zwangerschap dan zal je kleine hiermee de wereld op komen. En eenmaal op de wereld heb je er een spiegel bij ;-)! Jouw proces van moederschap is begonnen …

We zijn ons er nog te weinig van bewust dat de gevoelens die wij als ouders bij ons dragen, onze kinderen van ons overnemen. Kinderen weten vaak geen woorden te geven aan de emoties die ze voelen, waardoor het kan gebeuren dat ze ongewenst gedrag gaan vertonen. Op dit gedrag wordt dan door ons als ouders gereageerd, terwijl er niet wordt gekeken naar waarom wordt dit gedrag vertoont, wat is er voorafgaand aan dit gedrag gebeurd? Is er iets niet duidelijk? Was het druk? Een film op tv of social media gezien? 
Als we naar het waarom gaan kunnen we samen met het kind kijken hoe we in de toekomst anders kunnen reageren. 

Omdat we als ouders emotioneel verbonden zijn met onze kinderen is het niet altijd mogelijk om dit op te pakken en dan kun je er voor kiezen een coach in te schakelen. Vaak zijn 3 sessies al voldoende om vervolgens zelf weer door te pakken. Loop jij in de opvoeding tegen dingen aan waar je niet uit komt en wil je hiervoor hulp, neem dan geheel vrijblijvend contact op voor een intakegesprek waarin we bekijken of ik de persoon ben die jou/jullie verder kan helpen.

AFSPRAAK MAKEN

Vul je gegevens in?

 

Spamcontrole