Ouders & Gezin

Opvoeden is een proces van loslaten en vasthouden dat al begint bij de geboorte. Na ongeveer 9 maanden wordt de navelstreng doorgeknipt en is de eerste stap in het proces van los laten gezet. Wanneer je welke stap zet in de opvoeding is voor iedereen anders, soms zijn kinderen al toe aan de volgende stap en zijn ouders nog niet zover of andersom. Hoe ga je hier mee om en hoe pak je dit aan? Iedereen is uniek zo ook onze kinderen, onze kinderen zijn onze spiegels. Ze laten ons zien wat we onbewust voelen en nee dit is niet altijd wat we verbaal naar ze uitdragen en dat maakt het dan ook zo lastig.

Kinderen voelen ons feilloos aan en reageren op ons onderbewustzijn. Het proces begint al tijdens het groeien in de baarmoeder. Ben je als moeder onzeker van aard, heb je in deze periode veel stress dan zul je dit ook na de geboorte aan je kind merken, alleen herken je dat zo meestal niet. Meer weten over de invloed van de geboorte? Klik hier..

Wil jij inzicht in het gedrag van je kind en wat dit over jou vertelt dan nodig ik je graag uit voor een persoonlijk gesprek.

Wil je op een ontspannen manier samen andere ouders een training volgen vol met inzichten gebaseerd op het familiesysteem kijk dan eens verder en lees meer over de Training Opvoeden met LOL.

AFSPRAAK MAKEN

Contactformulier

Vul je gegevens in?