In mijn blog ´proces naar een eigen praktijk’ heb ik jullie verteld hoe door de geboorte van de meiden bij mij een ander inzicht is gekomen. Tijdens mijn proces naar mezelf ben ik gaan inzien dat de meiden mijn spiegels zijn, ieder op haar manier willen ze me iets over mij vertellen.

Ik weet nog goed dat na de geboorte het bezoek al snel zei ´O, die lijkt echt sprekend op …` of ´goh dat heeft ze echt van jou….´ of ´O ja dat deed jij vroeger ook´…. Allemaal van dat soort uitspraken, herken je ze?

Pap zei dan altijd ze lijkt op zichzelf en dat was dan een opmerking waar ik over ging nadenken. Ja, inderdaad ze is geen kopie van mij of haar vader, ze is zichzelf en mag zich op haar eigen manier ontwikkelen! Alleen dat ontwikkelen op je eigen manier is niet gemakkelijk als je ouders vanuit hun eigen overtuigingen jou dingen aanleren, dan moet je als kind toch wel erg sterk zijn om deze overtuigingen niet over te nemen. Want laten we nou eerlijk naar elkaar zijn, we hebben als ouders allemaal al in de loop der jaren onze rugzak met ballast opgedaan en deze ballast bepaalt hoe we ons voelen, denken, handelen en reageren. Voor iedereen is deze ballast anders, iedereen heeft zijn eigen specifieke rugzak. Je hebt er in meer of mindere mate last van, maar ballast hebben we in ons leven allemaal opgedaan.

Tijdens de zwangerschap draagt de moeder haar ballast aan beperkende gevoelens en overtuigingen over op het ongeboren kind. Als ik dan terugkijk op mijn zwangerschap van mijn oudste dochter dan weet ik waar haar onzekerheid vandaan komt bijvoorbeeld, want wat was ik tijdens deze zwangerschap onzeker en gestrest of het allemaal wel goed zou gaan. De angst die ik bij me droeg heeft ze van me overgenomen. Kijk ik terug op de zwangerschap van mijn jongste dochter dan stond ik toen heel anders in het leven, ik was me al bewuster van mezelf en omdat ik op dat moment geen werk had, zagen mijn dagen er veel rustiger uit en kon ik tijd voor mezelf nemen door in de middag te gaan slapen bijvoorbeeld. Zij is dan ook een meid, die heel anders in het leven staat,  veel minder onzeker en gestrest.

Ook is het zo dat na de geboorte de invloed van ouders heel groot is! Dit hoeft niet eens via de woorden die we uitspreken, je eigen gevoel dat je uitstraalt is zoveel sterker!  Je kent vast wel dat gevoel dat je met iemand in gesprek bent en diegene die zegt tegen je dat het goed gaat en jouw gevoel zegt dat iets heel anders of tijdens een feestje dat een bepaald onderwerp niet besproken wordt, dat voel je, daar heb je geen woorden voor nodig!
Kinderen staan in de eerste 7 jaar erg open en pikken deze beperkende gevoelens en overtuigingen makkelijk op, waardoor ze als het ware hun leven al starten met de ballast van hun ouders en om dan nog maar te zwijgen over de ballast die je oppikt via de TV. En hoe vaak zit jouw kind voor de TV in deze eerste 7 levensjaren?

Zoals ik al eerder schreef heb ik de lat heel hoog gelegd voor mezelf en dan met name naar de oudste toe, omdat ik graag zie dat ze zelfstandig in de maatschappij kan staan! Goh, nu blijkt toch dat ze voor zichzelf de lat vaak onrealistisch hoog legt. Waar zou dit vandaan komen denk je? Ja Kitty, kijk eens in de spiegel ….

En dat doe ik nu dan ook bij iedere stap die ik wil gaan zetten, ik kijk eerst in die spiegel! De methode Body, Mind Release helpt me hierbij!

Deze methode leert je je eigen ballast ECHT los te laten en de positieve gevoelens die je gedurende jouw leven bent verloren weer terug te halen! Een fantastisch proces van 6-8 weken, waarin ik je begeleid en leer om dit zelfstandig toe te passen!

Ik gun jullie dit allemaal! Krijg inzicht in wat je overdraagt aan je kinderen of wat je hebt overgenomen van je ouders en leer dit los laten en je positieve gevoelens terug te halen!

Speciaal voor jullie geef ik een workshop op vrijdag 8 februari a.s.  Tijdens deze workshop vertel ik jullie meer over de ballast die voor 95% bepaalt hoe jij je voelt, denkt, handelt en reageert en welke invloed dit heeft op jouw kinderen!
Ook is er tijdens deze workshop een moment van ontspanning om je te laten ervaren hoe belangrijk het nemen van ontspanning is gedurende de dag en je zo je energie kunt verdelen over de dag, want laten we eerlijk zijn naar elkaar, wat kunnen we de hele dag toch hollen en druk zijn!

Ben je geïnteresseerd stuur dan een email naar kitty@mani-padme.nl en ik stuur je het volledige programma van deze workshop door!

Positieve groet,
Kitty