Vandaag is het oudjaarsdag, een mooi moment om eens terug te kijken naar 2018. Ik zit in mijn nieuwe kantoorruimte waar ik vol dankbaarheid en liefde uit het raam uitkijk naar daar waar vroeger een school heeft gestaan. Wat een jaar is het geweest met veel hoogtepunten en ook een achtbaan aan emoties. In mijn eerste blog schreef ik al iets over de lat hoog leggen voor jezelf, dat is me voor 2018 ook erg goed gelukt. Nu weet ik dat het de ballast is die voor 95% bepaalt hoe ik me voel, denk, reageer en handel, maar daar was ik me begin van dit jaar nog niet van bewust. Wat heb ik dit jaar allemaal ondernomen?

Young Living
Het afgelopen jaar veel fairs en beurzen mogen bezoeken samen met Laura vd Berk en Sylvia Verhulst. Wat heb ik hier veel van geleerd zeg! En wat is het fantastisch om je enthousiasme te delen over een bijzonder natuurproduct dat je echt overal bij kan helpen. Een product zonder chemische toevoegingen, dat je mag innemen, maar door het opsmeren zoveel sneller het lichaam intrekt en je direct resultaat voelt. Vaak i.c.m. een stoelmassage was het mogelijk om de olie te ervaren tijdens een fair. Ik heb vele een starterskit mogen verkopen en begeleiden in het gebruik van de oliën. Ook voor 2019 staat er het e.e.a. op de agenda om de oliën te kunnen ervaren en zelf te ontdekken wat deze met je doen en hoe je stap voor stap over kunt gaan naar een Young Living levensstijl.
Bij ons in het gezin zijn de producten niet meer weg te denken, we gebruiken ze dagelijks en het is daadwerkelijk onze levensstijl geworden! En dat gun ik jou ook! Zelfs mijn sceptische puber dochter heeft ze ontdekt en gebruikt ze overal voor! Vooral is ze erg trots op haar gebit. Net voor de zomervakantie ging haar beugel eruit en dan krijg je van de orthodontist altijd een verslag waar een foto van voor en na van het gebit in staat. WOUW dat tandvlees wat een verschil, zo rustig, bijna onvoorstelbaar! En dat allemaal door de verandering van het gebruik van tandpasta!

Body Mind Release
Dit jaar heb ik mijn diploma gehaald voor Body Mind Release Therapeut. Tijdens het opleidingstraject doorloop je zelf ook de stappen.
Wie mij kent weet dat ik de lat voor mezelf erg hoog leg en ontzettend emotioneel ben. Ik trek me de mening van anderen erg aan en zet vooral alles opzij voor de meiden. Hun planning is voor mij bepalend in mijn eigen planning. Dit is zo door de jaren heen gegroeid, ik heb me tenslotte 10 jaar geleden het doel gesteld na de diagnose van Nikki. Na de scheiding in 2016 vond ik dit nog belangrijker worden, ik voelde me schuldig naar de kinderen, het voelde alsof ik gefaald had en hierdoor voerde ik de druk voor mezelf nog eens extra op. Ik schikte me nog steeds naar de planning van mijn ex en liet hem voortdurend over mijn grenzen heen gaan, alles in het belang van de kinderen. Ik wilde vooral geen ruzie en onenigheid. Het belang van een scheiding in harmonie heb ik heel hoog staan, dit in het belang van de meiden. Dat dit dan ten koste van mezelf gaat, ja dat zag ik lange tijd als bijzaak. Tijdens de prachtige zomervakantie zag ik deze opleiding voorbij komen op Facebook en voelde me zo sterk aangetrokken dat ik me heb ingeschreven en het afgelopen halfjaar dus ook daadwerkelijk met mezelf aan de slag ben gegaan. En echt wat een verschil! Ik kan nu oprecht zeggen dat ik veel meer levensvreugde heb en nagenoeg geen last meer heb van negatieve emoties en gedachten. Ik geef nu mijn grenzen aan en dit zonder dat mijn buik in opstand komt. Ik ben niet meer afhankelijk van de mening van een ander, maar loop mijn eigen pad. En het mooie is dat nu ik mijn grenzen aan geef er geen ruzie is of onenigheid, dit was mijn overtuiging dat dat dan zou gebeuren, maar in werkelijkheid is het tegendeel waar. Dus weg met die ballast en vrij voelen, reageren, handelen en denken! Dit gun ik jullie allemaal! Geheel vrijblijvend kun je een afspraak maken en vertel ik je er alles over wat de methode voor jou kan doen!

Massages
Dankbaar voor iedereen die maandelijks terugkeert voor een ontspanningsmassage, specifiek gericht op hoe jij je voelde op dat moment heb ik de etherische olie ingezet die je ondersteunt. Het enthousiasme en blijdschap dat jullie met me deelde als je van de tafel afkwam gaf mij telkens opnieuw een heerlijk gevoel. Ook emoties kwamen los en kwamen er inzichten. Door de signalen van het lichaam ontstond er ook een mentale bewustwording. Fantastisch hoe dit door jullie wordt opgepakt en dat je hier ook mee aan slag bent gegaan. De wekelijkse massages die ik in Cuijk bij Castella op de afdeling NAH mag geven, brengen me veel energie en liefde. De warmte en dankbaarheid en vooral ook de eerlijkheid. Dankbaar dat ik jullie een moment van ontspanning mag geven.
Ook dit jaar heb ik weer veel nieuwe mensen mogen ontmoeten. Iedereen bedankt voor zijn / haar vertrouwen en houd de blog in de gaten voor de nieuwe massage mogelijkheden in 2019!

Met een positieve glimlach wens ik jullie een fijne jaarwisseling en zie ik iedereen graag in 2019 weer!
Kitty