Welk voorbeeld geven wij nu eigenlijk aan onze kinderen? Bestaat het leven uit altijd druk zijn, gehaast en geen geduld? Wat maken we het onszelf toch moeilijk! Wanneer neem jij tijd voor jezelf en ga je eens rustig op de bank zitten met een goed boek en een lekker kopje thee?

Twee keer per jaar kwam bij mij dat inzicht dat ik het anders wil en dat inzicht is heel mooi maar als je telkens na een paar maanden weer in je eigen valkuil valt en meer en meer op je bordje neemt en er niets van leert dan blijft dit een rode draad in je leven en blijft het bij dat inzicht dat je twee keer per jaar krijgt. Gelukkig kwam tijdens de laatste zomervakantie de opleiding Body Mind Release therapeut op mijn berichten pad en heb ik me direct ingeschreven! Het lijkt wel als je je ergens voor inschrijft of opgeeft het proces in jezelf al direct van start gaat. Tijdens deze vakantie heb ik veel inzichten gekregen over mezelf want welk voorbeeld geef ik nu aan mijn kinderen en vooral wat vind ik belangrijk om aan ze mee te geven. Komen deze twee met elkaar overeen ? mmm, nee niet alles, want als ik het belangrijk vind dat ze niet steeds op de telefoon zitten, dan is dat ook niet het voorbeeld dat ik moet geven, toch? Dus mam, weg die telefoon, en 100% aandacht voor ze. Uit school, gezellig ‘ouderwets’ samen kopje thee drinken en luisteren naar alle verhalen en waar ze tegenaan lopen en ze dan spiegelen hoe ze er een volgende keer anders mee om kunnen gaan en vooral in te laten zien wat hun eigen aandeel is in de gebeurtenis. En dan wachten tot de wedervraag komt… wachten… wachten… en dan zeg ik Ja ik heb ook een heerlijke werkdag gehad, wat leuk dat je daar naar vraagt…… Oeps o ja, dat mag ook hè interesse in een ander tonen en dan ook luisteren…

Bij ons in huis experimenteren we er op los en niet alle experimenten zijn even succesvol, maar meer tijd en aandacht voor elkaar door samen dingen te ondernemen, ook als je het zelf niet altijd even leuk vindt is een fantastisch experiment waar we allemaal graag aan bijdragen! Is dat niet de basis, de liefde voor elkaar delen door met aandacht en rust en vol energie vanuit onze eigen kracht er voor elkaar te zijn?

En zeker dit klinkt in theorie allemaal heel makkelijk, alleen in de praktijk absoluut niet, want wat val je vaak terug in je eigen valkuil en ga je weer verder op de automatische piloot… nee, niet omdat de wil er niet is, maar iets in jou voorkomt dat jij deze nieuwe mindset kunt vasthouden!

Ben je er klaar mee dat iets wat je graag wil maar niet lukt om te veranderen? Ik vertel je graag wat de BMR methode voor mij heeft gedaan en waarom het me nu wel lukt! Maak vandaag nog een afspraak voor een intake gesprek en laat je informeren over deze effectieve methode die de innerlijke oorzaak van jouw levensklachten aanpakt!